Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kép

 

Kép

Kép

 

 

" Karácsony: szeretet békesség "

Kétezer esztendő óta karácsony a megpihenés napja, a befelé fordulásé, a család és a gyermek ünnepe. Karácsony előestéjén elcsendesednek az utcák, a zajos szórakozóhelyek, hazatérnek az emberek, hogy otthon, családi körben üljék meg az ünnepet. Eloltják a lámpát, meggyújtják a gyertyát, s annak fényében sugárkoszorút von a szeretet a karácsonyfa köré gyűlt családra és az ajándékokra.

Az ünnep ez alkalommal annak is próbája, hogy felnőtten él-e bennünk a gyermekkor, hogy az ajándékozásban mi a fontosabb számunkra, a kapni-e, vagy az adni-e, hogy az ajándék ér-e többet nekünk, vagy az örömszerzés, a nagybetűs szeretet? Lehet az ember csodatévő, áldozatkész, sőt önfeláldozó, de igaz szeretet nélkül mindez semmit sem ér. Feszített tempójú világunkban megszerezhet magának az ember szinte mindent, csak éppen szeretetet nem vásárolhat, s nem lophat. Szeretetet csak adni és kapni lehet: örömszerző ajándékként.

A szeretet együtt jár a békességgel, hiszen csak a béke teszi lehetővé, hogy gyermekeink felnőhessenek, s családot alapítva tegyenek meg mindent azért, hogy a boldogság szelleme ragyogjon minden ház ablakán, hogy szeretet kapcsolja egymáshoz az embereket, az emberiséget.

A karácsonyfák csillogó fénye alatt ne azt vegyük számba, hogy mit kaptunk, inkább azt, hogy mit tudtunk adni egymásnak. E szerint ez ünnep alkalom lehet a kapcsolat tartalmára, minősítésére. Lehet az ajándék formális, amennyiben az egymáshoz való viszony is az, lehet csupán külsőség. Örömöt igazából annak tud az ember adni, akit (jól) ismer, akit becsül, akit szeret.

A szeretet egy olyan meg nem fogható különleges dolog, önzetlen jó akaratban megnyilatkozó érzelem, amely annál jobban gyarapodik, minél többet nyújt magából, minél tékozlóbb, annál gazdagabb lesz , ő maga. Álljunk meg tehát e bensőséges, szent ünnepen egy kis időre, hogy meggyőződhessünk róla, tudunk-e tiszta szívből szeretni tudunk-e, örülni egymásnak és ha igen, akkor más dolgunk nem lehet a világon, küzdeni a legnemesebbért: egymásért.

Áldott Ünnepi Várakozást!

 

 

 

Kép

 

Kép

Kép

Kép

 

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

  

 

 

 


  

 

 

 

 

Kép

 

 

 

 

 

Azt hiszem, hogy ránk fér egy kis áldás.

Kérlek, hittel olvasd. Ez egy csodálatos ima. Higgy, és áldott leszel.
Sokunkkal az a probléma, nem hiszünk abban, hogy Isten egyszer csak kinyit egy ablakot, kiönti áldását, és nekünk éppen akkor lesz hely a szívünkben, hogy befogadjuk azt.

Az én mai imám érted:
A szemeid, melyek megpillantották ezt az üzenetet, csak a jót lássák meg benne, a kezek, melyek írták ezt az üzenetet,
eredményesen munkálkodjanak, a száj mondjon áment erre az imára és nevessen mindörökké.

Legyen szép az életutad!

Bízz Istenben teljes szíveddel és Ő meg fog segíteni téged, mert Ő maga a Legfőbb, Legfenségesebb, Leghatalmasabb,
Legcsodálatosabb, Legirgalmasabb Úr!

Ha igazán szeretnéd az áldását, olvasd tovább.

Égi atyánk, Legdicsőségesebb és szerető Isten, Hozzád imádkozom,
bőséggel áldd meg családomat és engem. Tudom, hogy te elfogadod azt, hogy a családhoz mások is tartoznak, mint egy apa, anya, nővér, fivér, férj és feleség, vagyis mindazok is, akik hisznek és bíznak Benned.

Istenem, Atyám, áraszd ki rám Isteni Bölcsességedet, hogy jó
gazdája lehessek mindannak, amit adtál nekem Atyám, hogy
megismerhessem, milyen Dicsőséges és Fenséges vagy és hogyan
engedelmeskedjünk, hogyan kövessük Igédet, hogyan legyen a hitünk akkora, mint egy mustármagé, hogy kiáraszd ránk áldásaidat.

Köszönöm azokat az áldásaidat, melyeket eddig kaptam, azokat is,
melyeket még adni fogsz, mert tudom, hogy még nem tetettél meg mindent velem.
Áldás.

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

Kép

 

 

 

 

 

Kép